Известие

Collapse
No announcement yet.

Навигация за Алфа 156...или моя проект

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако качиш и някоя снимка, как изглежда на колата........
    Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение
      Ако качиш и някоя снимка, как изглежда на колата........

забравил съм...сложих снимки в първия пост "NICE A ..."
      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
      Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
        забравил съм...сложих снимки в първия пост "NICE A ..."
        Ох, кажи модела на GPS-a де?
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

мисля че беше Армада 43 или нещо подобно. Работи с i-Go
          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
          Lancia Ypsilon '02

Comment

Той колегата спестява доста относно монтажа но като цяло си е приключение и не е плъг-енд плей има доста за преправяне изглаждане и т.н. Иначе е станало много добре колата има вече полу-фейслифт
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Той колегата спестява доста относно монтажа но като цяло си е приключение и не е плъг-енд плей има доста за преправяне изглаждане и т.н. Иначе е станало много добре колата има вече полу-фейслифт
              Тъй като фейслифтовата конзола е една идея по-голяма от нашата, "приключението" се състои в изрязване на две щипки от дясната страна на новия въздуховод . Няма нищо страшно, сложно или драматично....Хората си сменят двигателите

На всеки, който не му е ясно, какво точно съм правил съм на разположение да му помогна и покажа кое как става (както всъщност помогнах и на теб). Най-големия проблем е да си намерите такава конзола и после навигация, която да запълва максимално отвора. Всичко останало после се състои в малко лепене, развиване на болтчета и тук-таме изрязване на излишни пластмаси. Сега верно, че с копчетата импровизирах но се получи изключително ефектно. Аз държа колата ми да изглежда максимално оригинално и всякакви промени и корекции ги правя така, че крайния резултат да изглежда близък до оригиналния. Освен това, ако махна тази конзола, мога пак да си сложа старата без никой нищо да разбере, защото по самата кола не е променяно нищо.

Наздраве на всички, , само няма да се плашите !
              Lancia Ypsilon '02

Comment

Тъй като фейслифтовата конзола е една идея по-голяма от нашата, "приключението" се състои в изрязване на две щипки от дясната страна на новия въздуховод . Няма нищо страшно, сложно или драматично....Хората си сменят двигателите

На всеки, който не му е ясно, какво точно съм правил съм на разположение да му помогна и покажа кое как става (както всъщност помогнах и на теб). Най-големия проблем е да си намерите такава конзола и после навигация, която да запълва максимално отвора. Всичко останало после се състои в малко лепене, развиване на болтчета и тук-таме изрязване на излишни пластмаси. Сега верно, че с копчетата импровизирах но се получи изключително ефектно. Аз държа колата ми да изглежда максимално оригинално и всякакви промени и корекции ги правя така, че крайния резултат да изглежда близък до оригиналния. Освен това, ако махна тази конзола, мога пак да си сложа старата без никой нищо да разбере, защото по самата кола не е променяно нищо.

Хубаво е станало, но къде да си сложа инфо център дисплея?
                Имам една такава конзола излишна - на ЛС ако се интересува някой
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Абе при мен си е приключение най вече заради навигацията след доста усилия добавяне на детайли и китосване и боядисване най накрая е готова и закрепена навигацията и сега следва окабеляване и монтаж.
                  Обаче гармина е с един и същ кабел за зареждане и ъпдейти.
                  И сега пак филм дали да си сложа само кабел за зареждане или да пускам два кабела ,които да минават през ключ и от ключа да се обръща между зареждане или ъпдейт.
                  Ако не се сложи такъв ключ за ъпдейт ще трябва да се извади конзолата и да се разглоби да се се свърже другия кабел
                  Сега се чудя и къде да сложа копчето за пускане и спиране на захранването към навигацията дали да е на конзолата с духалките или да е на конзолата с врътките второто май няма да стане.
                  Това което е може би единствено като плюс на гармина е е че при подаване на захранване (ако е включено копчето за захранването което идва от запалката и се даде на контакт) навигацията тръгва сама. Също е и при изгасяне на двигателя или прекъсване на захранването навигациата изгасва сама след 30 секунди ако не се спре от самия дисплей на навигациата.
                  Колегата явно е случил на навигацияа която да пасне с малко преправяне и с по различно управление.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

навигация и Касетофон комбинацията кърти

Comment

Благородно ти завиждам! ЕВАЛАТА И МНОГО БЕЗАВАРИЙНИ С НЕЯ!
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                      Suzuki Swift 1.6
                      Ford Fiesta 1.8D

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
                        навигация и Касетофон комбинацията кърти
                        .......... в багажника имам оригинален CD Changer ! ...а и темата не е за озвучаване
                        Last edited by KirilSol; d.m.y г., 21:31.
                        Lancia Ypsilon '02

Comment

Станало е перфектно!!! Ами добре де колеги, забелязах, че някой 156-ци дето са със старата маска от 98г. имат вътре борд-компютър на барчето, който показва моментен разход на гориво, температура и т.н. ,та въпроса ми е, може ли да се сложи такова барче с компютър на по стара 156-ца примерно 99г. и да сработват всички функции от бордови компютъра?

Comment

Поздравления на автора на темата! Станала е перфектна навигацията, ако имах 156 и аз бих я направил така - много ми допада.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                              Станало е перфектно!!! Ами добре де колеги, забелязах, че някой 156-ци дето са със старата маска от 98г. имат вътре борд-компютър на барчето, който показва моментен разход на гориво, температура и т.н. ,та въпроса ми е, може ли да се сложи такова барче с компютър на по стара 156-ца примерно 99г. и да сработват всички функции от бордови компютъра?
                              сгрешил си няма такова нещо
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                сгрешил си няма такова нещо
                                Колега, а запознат ли си има едни алфи 156 преди фейслифта имат дисплей на оборотомера той не е ли борд компютър и ако не е има ли друг дисплей някаде на тези преди фейса, който ние с фейса можем да монтираме вместо горния (на духалката на стъклото )

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Working...
                                X